internetlån

Internetlån

Internetlån är egentligen ett samlingsnamn för alla typer av snabba lån som man ansöker om via internet. Det man främst menar när man pratar om internetlån idag, är små lån som t ex ett snabblån. Ett vanligt belopp att låna är 3000 kronor men det går ofta att få låna allt från 1000 kronor och uppåt.

Hög effektiv ränta

Det är viktigt att vara medveten om att den effektiva räntan för denna typ av lån ofta är betydligt högre än för ett större lån hos någon av storbankerna. Många märker inte detta tydligt, eftersom återbetalningstiden är så kort, men slår man ut räntan och alla andra avgifter på årsbasis så finner man ofta att den effektiva räntan ibland kan vara flera hundra procent om man har otur.

Fördelar med internetlån

Fördelen med internetlån är att man i lugn och ro kan sitta framför sin dator och jämföra olika sorters lån. Man ansöker även på internet genom att fylla i ett formulär som man sedan skickar in genom att klicka på en knapp. Inom kort får man besked om man blivit beviljad lånet och även pengarna utbetalade till kontot man uppgav i ansökan.

Nackdelar med internetlån

Att det är lättare att låna pengar gör att fler personer ansöker. Personer som annars inte hade tagit steget och gått till banken och ansökt personligen. På internet är det väldigt lätt att ansöka, vilket gör att många ”chansar” och skickar iväg en ansökan på vinst och förlust. Ofta beviljas den. Ibland beviljas lån även till personer med bristande betalningsförmåga, bara för att lån är en bra affär för bankerna och de gärna vill ha många kunder.

Villkor för internetlån

Villkoren för låneansökningar på nätet är desamma som om du hade gått till bankkontoret och ansökt personligen. Du måste vara minst 18 år gammal (ibland över 20) och oftast ha en deklarerad årsinkomst på minst en viss summa. Du får  i de allra flesta fallen inte heller ha någon betalningsanmärkning.

Banker gillar inte betalningsanmärkningar och vill inte ge dig lån ifall du har det. För vanliga människor med bra koll på sin ekonomi är det dock övervägande fördelar med internetlån. Det är enkelt och man kan göra det när som helst på dygnet.