Bensinkort

Idag är det mycket vanligt att man köper sin bensin eller annan form av drivmedel med ett bensinkort.Bensinkort

Ett bensinkort kan du ansöka om hos de flesta företag som säljer drivmedel och de vanligaste korten är OKQ8, Statoil, Preem, Hydro och Shell. Nu mera kan du också använda ditt bensinkort till fler saker än enbart inköp av drivmedel.

Bensinkort kan idag användas i fler affärer och även när du ska betala dina parkeringsavgifter. Idag kan du också använda andra än rena bensinkort när du ska köpa drivmedel, exempel på kort som du kan använda är Volvokort, American Express, Mastercard, Diner kort med flera.

Det finns många olika bensinkort att välja mellan för att passa just dina behov som betalkort eller kreditkort. Ett Bensinkort kan som sagt numera användas till fler saker än att köpa drivmedel, denna utveckling tillsammans med rabatter och medlemsförmåner har utvecklats för att locka fler kunder.

Idag erbjuder många bensinkort rabatter på drivmedel men också på andra varor köpta på macken eller i andra affärer. Vissa bensinkort fungerar också som medlemskort där du som innehavare får återbäring för köp du gjort och desto fler köp desto mer återbäring får du som medlem.

Motormännens medlemskort

Ett exempel på ett bensin kort är Motormännens medlemskort. Detta är ett bensinkort som fungerar på Preem och Bilisten och där du som innehar kortet får rabatt på bensin, diesel och etanol. Kortet är kostnadsfritt och alla köp som du gör med det samlas på en och samma faktura i slutet av månaden.

Kortet ger dig 25 öre rabatt per liter köpt bensin eller etanol samt 45 öre rabatt på diesel inköpt på en Preem eller Bilist bemannad station. Kortet ger dig också rabatt vid obemannade stationer men eftersom att priset på drivmedel redan är rabatterad här blir inte rabatten större än 19 öre.

Motormännen erbjuder också ett annat bensinkort som är kopplat till Mastercard. Detta kort ger upp till 30 öres rabatt på bensin och etanol och 52 öre på diesel. Kortet ger också 10-15 procents rabatt på andra bilrelaterade produkter. Kortet fungerar också i andra länder.

Statoil

Statoil är också ett företag som erbjuder bensinkort och som har flera olika sorters kort att välja mellan. Även här finns det ett Mastercard som ger bonus på alla inköp du gör av drivmedel. Denna bonus delas ut till medlemmarna via bonuscheckar som du kan handla för på valfri Statoil mack.

Som ägare av ett Statoil kort har du möjlighet att få ett guldkort. För att få detta kort måste du tanka minst 1200 liter drivmedel per år. Guldkortet ger också dig som trogen kund speciella erbjudanden och dubbelt så hög bonus.

OKQ8

OKQ8 erbjuder dig som kund en stor variation av bensinkort som alla ger dig som innehavare och medlem tillgång till rabatter och erbjudanden samt återbäring för de inköp du gjort under året. Som innehavare av ett bensinkort får du 25 öre rabatt på inköp av bensin på bemannade stationer.

OKQ8 erbjuder också ett bensinkort i samarbete med Mastercard. Detta kort har en årskostnad på 95 kronor och det kan användas världen över. Med detta kort kan du själv bestämma huruvida du vill betala dina inköp direkt med kortet eller ta ut kontanter i närmsta automat.

Alla dina inköp med kortet samlas ihop till en faktura som du får i slutet av månaden. Du kan själv välja om du vill betala hela fakturan på en gång eller om du vill betala tillbaka den i mindre delsummor. Kravet är dock att du måste betala minst en tjugondel av den aktuella fakturan.

Att välja bensinkort

Bensinkort finns i överflöd och det är till din fördel att du som kund undersöker vart du kan få ett kort som bäst passar dina behov. Hur vill du att betalningen ska gå till?, vill du betala en gång i månaden?, vill du ha möjlighet att betala av fakturan i flera omgångar?

Kanske behöver du ett kort som kan fungera på fler ställen än i Sverige? Är du företagare och är intresserad av att införskaffa företagskort så finns det många alternativ för dig också beroende på vad du har för firma och för behov.

När du ska välja ett bensinkort finns det flera faktorer att ta hänsyn till. Här är några av de viktigaste:

  1. Rabatter: Många bensinkort erbjuder rabatter på varje liter bränsle du köper. Sök efter kort som erbjuder de mest generösa rabatterna och som är kopplade till de bensinstationer du oftast besöker.
  2. Bonuspoäng: Vissa bensinkort kommer med lojalitetsprogram som tillåter dig att tjäna poäng varje gång du tankar. Dessa poäng kan sedan bytas mot belöningar som rabatter på framtida tankningar, varor eller tjänster.
  3. Avgifter: Var noga med att undersöka om det finns några årliga eller månatliga avgifter kopplade till kortet. Även om ett kort erbjuder attraktiva rabatter, kan höga avgifter äta upp dessa besparingar.
  4. Ränta: Om du planerar att använda bensinkortet som ett kreditkort (dvs. inte betala hela beloppet varje månad), är det viktigt att titta på räntan. En hög ränta kan snabbt göra kortet dyrt.
  5. Övriga förmåner: Utöver besparingar på bränsle kan vissa bensinkort erbjuda extra förmåner, som bilvårdsprodukter, bilförsäkringar, vägassistans eller rabatter hos andra företag.
  6. Betalningsvillkor: Titta på betalningsvillkoren och se om de passar din ekonomiska situation. Kontrollera även om det finns någon räntefri period.

Kom ihåg att ett bensinkort kan vara ett bra sätt att spara pengar om du kör mycket, men det är viktigt att betala av hela beloppet varje månad för att undvika höga räntekostnader.