Mastercard kreditkort

Mastercard

Mastercard är ett betal- kredit eller betal- och kredit kort som du kan ansöka om hos de flesta banker och låneinstitut men också via internet. Mastercard finns i flera olika utföranden, med olika tjänster och vilket kort som passar dig beror helt på vilka behov du har.

Mastercard bankkort

Mastercard bankkort kan du ansöka om hos de flesta banker och detta är ett standar kort som du kan få kopplat till dit konto på banken och det enda kraven som finns är att du är minst 18 år och att du har ett konto på den banken/låneinstitut som du ansöker om kortet hos.

Kortet kopplas då till ditt konto och du får möjlighet att använda kortet vid betalningar i affärer eller vid kontantuttag i automater. Detta Mastercard har inga egentliga tillvalstjänster och kostar en fast avgift varje år, hur stor kostanden för kortet är beror på vart du ansöker om det.

Mastercard kreditkort

En annan form av Mastercard är Mastercard kreditkort. Detta är ett kreditkort som inte längre finns i nyförsäljning men som finns kvar ute på marknaden och fungerar precis som vanligt. Mastercard kreditkort är ett kort där du har möjligheten att få tillgång till 50 000 kronor i kredit.

Mastercard är ett kreditkort som fungerar över hela värden. Kortet är ett renodlat kreditkort som när du handlar med det får en faktura i slutet av månaden som du sedan betalar. Du betalar också en ränta för det köp du genomför och räntan får du från att du gjort inköpet till att du betalt fakturan.

Hur stor kredit du får tillgång till beror på din årsinkomst och anställningsform. Ofta beviljas en kredit på upptill tio procent av din totala årsinkomst. Det innebär att du får ett kort som fungerar för köp och uttag på mer än 27 miljoner ställen över hela världen.

Fungerar vid köp online

Mastercard kan du använda både hemma i matbutiken och på semestern eller vid köp online. När du använder kortet utnyttjar du den kredit som finns på kortet. I mitten av varje månad får du en faktura över föregående månads köp, uttag och inbetalningar samt ett inbetalningskort.

De flesta rabatterna registreras med automatik när du betalar med kortet och du ser dem på din faktura som kommer en gång i månaden. Några rabatter får du dock genom att visa upp ditt kort och du ser då rabatten direkt på kvittot i butiken.