Betalkort

Vad är förbetalda Visa och MasterCard betalkort eller förbetalda kreditkort som de också kallas ibland?

Förbetalda kortEtt “traditionellt” kreditkort är ett kort som drar av en balanskredit med varje användning / inköp. Ett förbetalt betalkort är ett kort med antingen Visa eller MasterCard logotyp och kan användas för att betala för varor eller tjänster.

Man sätter in pengarna i förväg, och kan sedan använda kortet att betala med, till exempel på nätet. Bland annat erbjuder mobiloperatören Goyada, och Moneybooker förbetalda MasterCard. Detta är ju bra alternativ till kreditkort ifall man har en betalningsanmärkning. När man är i behov av ett kort att betala med vid exempelvis näthandel. De kan naturligtvis också användas att betala med i butik, och fungerar kanske också bra för att styra upp sin ekonomi. Forex har också en variant av förbetalt kort, som man köper i deras butiker. En specialvariant som kallas Global cash.

Mastercard förbetalt kort

Mastercard är världens mest accepterade kort och det finns en rad olika kort beroende på vilka behov du har av ditt kort. Man kan välja mellan Kreditkort, Betalkort, Bankkort, Förbetalt kort och företagskort. Det finns mängder av företag som banker, posten, växlingskontor, tobakshandlare m.fl. som säljer förbetalda Visa- eller Mastercard-kort. Du sätter in pengar i förväg. Du kan som regel fylla på kortet allt eftersom. Och du kan vanligtvis välja om du vill ha kortet med ditt namn på eller om det skall vara anonymt. Kunden är kung och hennes behov sätts i första rummet.

Förbetalt MasterCard kort är perfekt för internetshopping och kan användas hos alla som accepterar MasterCard och som har en kortläsare online. För närvarande på 24 miljoner köpställen runt om i världen. Kortet har också en PIN-kod vilket gör att du också kan välja att ta ut kontanter på valfri uttagsautomat.

Kortet är ett förbetalt kort som är anslutet till MasterCards betalningssystem.

Kortet utfärdas på ett visst förutbestämt penningvärde, Kortvärdet, som är bestämt i svenska kronor. Personligt kort kan efter utfärdandet laddas med ytterligare belopp. Presentkort kan ej återladdas.

Kortet kan användas för betalning i samband med köp av varor och tjänster vid MasterCards användningsplatser med onlineterminaler. Kortet kan användas till kontantuttag i uttagsautomater eller på bankkontor.